Областният управител на Русе обсебен от идеи, граничещи с фантастиката

0
Доживяхме и това - духът на писателя-фантаст Артър Кларк, се прероди и заживя отново, този път в тялото на русенския Областен Управител, Стефко Бурджиев
Доживяхме и това - духът на писателя-фантаст Артър Кларк, се прероди и заживя отново, този път в тялото на русенския Областен Управител, Стефко Бурджиев

Русе / Доживяхме и и това - духът на писателя-фантаст Артър Кларк, се прероди и заживя отново, този път в тялото на русенския Областен Управител, Стефко Бурджиев.

Това не е никаква шега, а самата истина!

Г-н Бурджиев е обсебен от идеи, граничещи не само с фантастиката. Някои от "мъдрите" му мисли, касаещи бъдещето на града ни, смеем да твърдим, че са откровена лудост.

То не бяха тунели под р. Дунав, като този под Ла Манш-а, то не бяха естакади на няколко нива край Дунав мост, говореше се и за нови "подкрепителни" паркинги по пътя Русе-София, въобще Дубай на Балканите.

Научихме за нов мисловен проблясък, случил се в черепната кутия на Областния.
Човекът е решил да възроди идеята, че даже защо пък не и реализацията, на проект за плавателен канал между Русе и Варна.
Представете си, този "наболял" въпрос е бил поставен спешно за разглеждане, по време на двадесет и петото заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район, който се е провел днес във Велико Търново.

Дали това е върхът в творчеството на политикът-фантаст - най-вероятно, не! Със сигурност ни предстои да станем свидетели и на още по дръзки идеи, за потенциално неосъществими мегапроекти.

Все пак жалко, че затова се получава заплата!

Източник: ОБЗЪРВЪР - Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари