Област Русе готова ли е за зимния сезон?

0
След проведено съвещание става ясно, че се предприемат необходими действия за сключване на договори за снегопочистване
След проведено съвещание става ясно, че се предприемат необходими действия за сключване на договори за снегопочистване

На 27.09.2017 г. от 10:00ч. в зала „Свети Георги“ на Областна администрация Русе се проведе съвещание на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров с членовете на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и общинските щабове, кметовете на общини и ръководителите на ведомства и организации.

Съвещанието беше ръководено от областния управител г-н Галин Григоров.

След изслушване на докладите на осемте общини и на всички институции, имащи отношение по подготовката на област Русе за предстоящия зимен сезон 2017-2018 г., стана ясно, че се предприемат всички необходими мерки за реакция при възникване на кризисни и екстремни обстоятелства на територията на областта.

Беше обсъдена и гласувана заповед на областния управител за създаване на организация и предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението, осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването, услугите и почистването на снежната покривка по пътната мрежа през зимен сезон 2017-2018 г., както и цялостната подготовка на областта при екстремални зимни условия.

Също така бяха взети решения, свързани с предприемане на необходимите действия за сключване на договори за снегопочистване и/или зимно поддържане на пътната мрежа, създаване на организация за проверка готовността на договорираната снегопочистваща техника за поддръжка на Републиканската и общинските пътни мрежи. Сред гласуваните предложения бяха и създаването на организация за разпространение на информационни материали за оказване на първа помощ при екстремна зимна обстановка, своевременно снегопочистване и осигуряване подход към жилищата на болните на хемодиализа.

В срок до 24.10.2017 г. ще бъдат уточнени и всички детайли по създаването на организация за преминаване на аварийни дежурни екипи през затворени пътни участъци при усложнена зимна обстановка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари