Облачна неделя, слънцето се показва в понеделник

0
Утре отново ще има условия за слаби слани
Утре отново ще има условия за слаби слани Снимка: Дарик

През следващото денонощие времето над страната ще бъде с разкъсана висока облачност, често значителна

Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Христо Христов.

През нощта източният вятър ще отслабне, в много райони и стихне, а утре ще бъде слаб от изток-югоизток. Преобладаващите минимални температури ще са между 4° и 9°, в отделни райони по-ниски до 0°-1° и отново ще има условия за слаби слани, максималните - между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието. В София минимална температура около 7°, максимална около 20°.

Над Черноморието ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 15-18°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде с разкъсана, предимно значителна висока облачност. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 5°.

В понеделник времето ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от източната четвърт. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 20° и 25°. През следващите дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Във вторник на места, главно в Западна и Северна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В сряда изолирани краткотрайни валежи ще има само в планинските райони. Вятърът ще остане с източна компонента, слаб, във вторник временно ще се усилва до умерен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари