Днес ще бъде облачно и ветровито

0
Максималните температури ще са между 7° и 12°
Максималните температури ще са между 7° и 12°

Времето се затопля

В четвъртък ще преобладава слънчево време, но от запад ще има временни увеличения на облачността, предимно средна и висока. Ще бъде почти без валежи.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и силен. Максималните температури ще са между 7° и 12°, в София – около 7°, съобщиха от Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Синоптиците са обявили жълт код за силен вятър в 21 области у нас за днес. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Търговище, Сливен, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Кърджали и Благоевград.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, а през нощта срещу петък на отделни места слабо ще превали. Максималните температури ще са 5°-7°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, по най-високите върхове – по-често значителна. На места ще има слаби превалявания от сняг, преди обяд в масивите от Източна България – от дъжд. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 3°, на 2000 m – около минус 3°.

В петък и събота ще се задържи доста ветровито, с умерен и временно силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, често значителна. През първия ден на отделни места, главно в Източна България и планините, ще превали слабо, предимно сняг, а втория валежи от дъжд и сняг ще има на повече места в Северна и Източна България.

Сутрешните температури ще са по-ниски в събота – в отделни райони, защитени от вятъра, минималните ще са до минус 7°, минус 8°. Ще се понижат и дневните температури - максималните ще са предимно между 2° и 7°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари