Обилен сняг ще падне в Рило-Родопския масив

1
Прогнозите  за снеговалеж на малка надморска височина едва ли ще се оправдаят
Прогнозите за снеговалеж на малка надморска височина едва ли ще се оправдаят

Прогнозите за снеговалеж на малка надморска височина едва ли ще се оправдаят

Призори на Сирни Заговезни в някои ниски райони на Югоизточна България има понижена видимост, предава NOVA. В хода на деня облачността ще е променлива с повече слънчеви часове на изток. Следобед първо в западните, по-късно вечерта и в някои централни и североизточни райони ще превали локално и за кратко. Дневните температури ще са между 12 и 17 градуса.

С преминаването на слаб студен фронт, в хода на деня вятърът ще се обърне от запад-северозапад - ще се усили привечер, а в понеделник ще е с осезаеми пориви в Дунавската равнина и западните части на Горнотракийската низина. Първият ден на следващата седмица ще е слънчев до ранния следобед. Дневните температури ще са между 14 и 19 градуса. По-късно ще се появи рехава висока облачност, но ще остане без валежи, освен слаби такива на изолирани места в крайния североизток.

Предстоящите вторник и сряда ще са по-хладни и ветровити. Ще е облачно с валежи от дъжд, по-напоителни в западната половина на страната във вторник. Първоначалните прогнози за сняг на малка надморска височина едва ли ще се оправдаят и обилен такъв ще падне в Рило-Родопския масив.

В сряда облаците бързо ще се разкъсат и през деня са възможни локални превалявания в някои източни райони. И през двата дни дневните температурите ще се понижат до интервала 9-14 градуса. В сряда, четвъртък и в петък в ранните часове термометрите ще докоснат нулата и малко под тази граница с възможни слани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари