Няма по-висок връх от Шипка в българската история

0
Това каза в тържественото си слово президентът Росен Плевнелиев, по случай отбелязването на 138 годишнината от Шипченската епопея
Това каза в тържественото си слово президентът Росен Плевнелиев, по случай отбелязването на 138 годишнината от Шипченската епопея

Шипченската епопея показа, че и в най-трудния момент, и в най-голямата криза българинът ще се изправи и ще повярва в собствените си сили. Това каза в тържественото си слово президентът Росен Плевнелиев, по случай отбелязването на 138 годишнината от Шипченската епопея.

"Няма по-висок върх в българската история. Духът на опълченците е жив и ще пребъде. И най-тежкото робство, и най-голямата мъка не могат да ни сломят и да ни прекършат. Ние, българите, сме добри хора, със силен и борбен дух”, каза държавният глава.

Той изтъкна, че в трудните моменти българите показват духовна сила и стабилни морални устои.

"Така действаха нашите предци - със силата на морала и човещината, когато защитаваха своите братя евреи от изпращане в лагерите на смъртта", каза още Плевнелиев.

Президентът посочи, че нашият път е път на древен народ с мисия в бъдещето, а тази мисия е за мир и за човешко развитие. Той допълни, че това е мисия за модерна и просветена България.

"Нашият идеал е идеалът на Левски за чиста и свята република. Нашата цел е изграждане на демократична правова държава и социалноотговорна икономика. Нашият път е европейският. Да покажем, че България е прекрасна страна, в която успехът може да съпроводи всеки, който работи усърдно и е верен на човешките добродетели”, каза Плевнелиев.

Източник: КЛУБ Z
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари