Румен Радев: Горд съм да видя толкова много родолюбиви българи на Шипка!

4
От този чутовен връх, вашите послания са още по-ясни и силни: Няма да погазим своята памет и няма да предадем заветите на своите предц
От този чутовен връх, вашите послания са още по-ясни и силни: Няма да погазим своята памет и няма да предадем заветите на своите предц Видео: bTV

Президентът се включи в честванията по случай 3 март на Паметника на свободата

"Няма да забравим, че проповедниците на нихилизма и разделението отстъпиха пред силата на Трети март не от съвест, не от уважение към историята, не от почит към костите на предците ни, а единствено благодарение на категоричната решителност на мнозинството българи", подчерта държавният глава на връх Шипка по случай отбелязването на 146 години от Освобождението на България

Скъпи сънародници,

Горд съм да видя толкова много родолюбиви българи на Шипка в деня на Националния ни празник.

Тук, на увенчания с вечна слава връх, подвигът на нашите опълченци, застанали рамо до рамо с воините от армията на руския император Александър Втори, отвори пътя към свободата на България. Точно тук, пред очите на целия свят, с камък и кръв бе предначертано нашето бъдеще.

Днес сме се стекли хиляди от всички краища на родината, за да заявим, че 3 март не ознаменува само победата на бойното поле, нито е само датата на един международен договор, както нерядко се опитват да го представят. 3 март излиза далеч извън рамките на конкретните събития от епохата на Руско-турската освободителна война и е много повече от един исторически триумф.

Трябва да знаем, че 3 март е нашата памет и почит пред саможертвата на поколения българи, съхранили искрата на надеждата и борбата в дългата зима на робството. 3 март е нашият национален идеал за свободна, обединена и европейска България. 3 март е нашето бъдеще като народ с достойнство и стремеж към напредък.

Затова, въпреки всички превратности на времето, нова България не помни епоха, в която на празника Шипка е опустявала. Не помни година, в която подножието на този знаменит паметник да не е изпълнено с множество признателни хора.

Днес е ден за национално единение! Днес е ден да се обединим около нашите ценности, около заветите на предците ни. Но тази година, няма да го крием, е по-различна от другите. И затова съм тук. За да благодаря на всички вас, че обединени опазихте националния ни празник от посегателствата. Светлината на чистите ви помисли прогони лепкавата политическата мъгла от върховете на българското минало. И ние няма да забравим, че проповедниците на нихилизма и разделението отстъпиха пред силата на Трети март не от съвест, не от уважение към нашата историята, не от почит към костите на предците ни, а благодарение на вас, на вашата категорична решителност, на огромното множество българи. Затова ви благодаря!

Днес, от този чутовен връх, вашите послания са още по-ясни и силни: Няма да погазим своята памет и няма да предадем заветите на своите предци. Ще продължим да отстояваме свободата на своята съвест, независимостта на своите действия, суверенитета и достойнството на Отечеството.

Вечна памет на героите!

Да живее България!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    17
    мале, мале,
    Доживях лице с килийно образование / визирам лицето от #15/ да ни учи на история, ненаучило още правописа!
  • -2
    16
    За всичките си изпълнения
    включително за това днес на Шипка, лицето Радев следва да бъде екстрадирано от България за родоотстъпничество и обслужване на чужди интереси на държава, обявила страната ни за вражеска. Заедно с другаря Мутрофанова, естествено.
  • -1
    15
    Иво Атанасов
    Истинската дата която е достойна за национален празник е 22 септември . На тоя ден 1908 година България става става призната суверенна и независима държава. нА 3-ТИ МАРТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЧЕВСТВА ДАТА ОТ ИСТОРИЯТА НА рУСИЯ, А СЪЩО НЕ МАЖЕ ДА СЕ ПРАЗНУВА ОСВОБОЖДЕНИЕ НА ДЪРЖАВА КОЯТО НЯМА НИТО ОПРЕДЕЛЕНИ ГРАНИЦИ, правителство, държавни органи и т.н.
  • 0
    14
    Йордан Петров
    Да живей България! Кур за руската подлога Радев!
  • 0
    13
    ТОя
    Киряк Стефчов, дето спами тука, явно има три различни ИП-та, ама колкото и да цъка минуси само той, няма да промени реалностите. Върви си слугувай там на западните ценности и остави норманите хора на мира, моля :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари