Няма по-унизително нещо за една медия от това да я защитава Десислава Атанасова

0
Атанасова днес реши да се цани за яростен защитник на свободата на медиите
Атанасова днес реши да се цани за яростен защитник на свободата на медиите

Много погрешно преди време някои политически анализатори определиха гербаджийката Десислава Атанасова като острие на ГЕРБ и бившия премиер Бойко Борисов

Защото всяка теза, която реши да избълва в последно време, носи непоправими загуби не само за имиджа на партията ѝ, но и за самата нея.

Атанасова днес реши да се цани за яростен защитник на свободата на медиите, като при срещата си с президента Румен Радев защити вестник “Труд” - медия, превърнала се в основен рупор на властта на Борисов и мафиотския модел на управление. Не е тайна, че въпросната медия се превърна в основен доносник на прокуратурата, като години наред я “зареждаше” с анонимни сигнали срещу неудобни и опозиционно настроени хора. Пишеха се откровени лъжи, унищожавайки десетки съдби и животи, срещу които Атанасова досега не е рекла и думичка. Съвсем логичен завършек на конфликта между “Труд” и Министерство на културата бе ведомството да си върне в крайна сметка помещенията, за които месията не е плащала наем. Така е по правилата на цивилизованите страни.

Десетки публикации извадиха на бял свят начините, по които властта по времето на Борисов си е купувала почти 100 процентов медиен комфорт. Неплащане на наеми, какъвто е случаят с вестник “Труд”, опрощаване на данъци, които по неясни причини се поемаха от държавата, печелене на обществени поръчки за медийно отразяване. И тук говорим за милиони, давани, за да се обслужват интересите на властта, да се хвали Борисов и неговата клика, да се венцеслави прокуратурата и вожда ѝ Иван Гешев.

Очевидно Атанасова беше съгласна да се процедира така.

Тя не влезе нито за миг в ролята на борец срещу безобразията, които се стовариха върху главите на малкото неудобните медии, каквато бе и Фрог нюз. С цел да бъдат унищожени, върху тях се изсипа цялата мощ на държавата - съдебни дела и действия, от страна на прокуратурата, МВР, КПКОНПИ, НАП, Комисия по дискриминация и каквото се сетите още. Гербаджийската депутатка, която сега се е разпищяла за “свободата на словото”, тогава мълчеше като …. .

Очевидно е, че всеки опит на служебното правителство, да въведе ред в държавата, се съпровожда с неистов вой и писъци на предишните. Очаквано е, особено когато 12 години си дърпал конците, мислейки си, че с пари и тъмни схеми, си подчинил, разбирай заличил, всичко и всички. Десислава Атанасова нито веднъж не мъцна за класациите на “Репортери без граници”, които отреждаха унизителните места по свобода на словото. Не обели дума и за критиките, които дойдоха от страна на европейските институции и Държавния департамент на САЩ.

По идентичен начин депутатката на ГЕРБ се активира след трагедията на АМ “Струма”, при която загинаха 45 човека. Тя обвини настоящите управляващи, пробутвайки ни смехотворната опорка, че видите ли, ако ГЕРБ били на власт, щяло да е друго.

Достатъчно е да се сетим за ужаса край Своге и боботенето на Атанасова “увисва”.

Пиарите на партита на Борисов трябва да са наясно, че колкото пъти въпросната дама се появи, за да ни убеждава в щяло и нещяло, толкова пъти ни връща към ужасяващите спомени на близкото минало, белязано от ГЕРБ. Спомените са живи, раните също.

Най-странно е, че след толкова дълго присъствие на политическата сцена, гербаджийската депутатка се е съгласила да изпълнява ролята на пенкилер. Някой може и да се заблуждава, че като изкара Атанасова на фронтовата линия, ще успее да неутрализира несполуките. В преносен смисъл, обаче пенкилер означава и човек, който се наема да извърши всяка работа. Всяка. Въпросът е срещу какво?

Невена Миткова, Фрогнюз

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари