Няколко варианта да се предпазите от комарите без скъпи репеленти

0
Няколко варианта да се предпазите от комарите без скъпи репеленти

Ухапвания на комарите, придружени със сърбеж и зачервяване, са не само неприятни, но и доста опасни.

Съществуват няколко прости и естествени начина, чрез които може да се предпазим от тях, вместо да купуваме скъпо струващи репеленти, твърди mall359.com.

Пийте витамин B1. Чрез този витамин кожата ни отделя специфична миризма, която ние не усещаме, но тя отблъсква комарите.

Консумацията на чесън има същия ефект, но с тази разлика, че миризмата му се усеща и от хората. Ако това не ви притеснява, можете да се защитите, като хапвате по-голямо количество чесън .

Носете светли дрехи. Комарите се привличат от тъмни и ярки цветове, така че се опитайте да ги избягвайте, когато излизате на открито. Изберете светла дреха, която покрива по-голямата част на тялото ви.

Силните парфюми и дезодоранти, както и миризмата на пот също привличат тези насекоми. Така че поддържайте кожата си чиста, а не изкуствено ароматизирана.

Използвайте натурално масло или спиртна настойка от растение, което отблъсква комарите. Такива са: розмарин, валериана, невен, босилек, джоджен, градински чай, мащерка, мента, лавандула, евкалипт или чаено дърво. Те са най-добрите естествени репеленти против комари.

Източник: Mall359
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари