Нунев рече: Пътят Русе - Бяла ще бъде готов до края на мандата

0
По средата на следващата година би следвало да бъде обявена процедурата по избор на изпълнител за обекта
По средата на следващата година би следвало да бъде обявена процедурата по избор на изпълнител за обекта

До края на мандата на това правителство пътят Русе - Велико Търново ще бъде готов и ремонтиран.

По средата на следващата година би следвало да бъде обявена процедурата по избор на изпълнител за обекта.  В момента вървим преди графика, защото идейните проекти трябваше да са готови през май, а ние вече ги имаме. Това заяви в интервю по Дарик депутатът от ГЕРБ и областен лидер Пламен Нунев.

Подробния устройствен план Русе - Пейчиново вече е отворен и се работи по него. Парцеларния план трябва да бъде съгласуван до края на тази година. До края на годината трябва да бъде готова и оценката за въздействие върху околната среда.

Следват процедурите по отчуждаване, чиито евентуални обжалвания не спират изпълнението на обектите от национално значение, поясни Нунев.

Ясно е вече и трасето на пътя. На няколко места са проектирани съвършени кръстовища. Това означава, че всяка посока не пресича останалите и ще има отделни ленти за влизане надясно.

Те ще бъдат на пресичането на пътя Русе - Варна,  Русе - Бяла и Бяла - Плевен. С последния предложен и одобрен проект цената на трасето се намалява със 180 млн. лв. Парите за пътя са осигурени, категоричен бе Нунев.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари