Мария Габриел оттегли официално кандидатурата си за премиер

1
Тя подаде заявление до Народното събрание за отказ от кабинет
Тя подаде заявление до Народното събрание за отказ от кабинет Снимка: БТА

Тя подаде заявление до Народното събрание за отказ от кабинет

Мария Габриел подаде заявление до Народното събрание, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерския съвет, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-СДС.

Мария Габриел оттегли заявеното от нея изпълнение на проучвателния мандат за формиране на правителство. Това стана с подаването на заявление до председателя на Народното събрание и парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Документът беше внесен в деловодството на Народното събрание тази сутрин в 9:09 часа. В него се посочва още, че Габриел няма да участва в парламентарна процедура по избор на министър-председател и няма да предложи структура и състав на Министерски съвет.

В заявлението си Мария Габриел посочва, че “договореният “ротационен” модел на упражняване на изпълнителната власт в мандата на 49-ото Народно събрание, предполагаше смяна на лицето, упражняващо правомощията на министър-председател, с това на заместник министър-председател и обратно, в предвидима и безспорна процедура. Балансът на политическата отговорност, съобразно обективната коалиционна тежест на субектите, формиращи мнозинството в 49-ото НС, бе споделено разбиране по време на преговорите за приоритетите на съвместно управление и механизма на вземане на решени”.

Мария Габриел подчертава още, че “координираният отказ от и нежелание за участие в кабинета Габриел-Денков на 11 министри от кабинета Денков-Габриел, чрез формулярни/бланкови заявления и липсата на съгласие по време на последвалите преговори, обезсмисля процедурата по избирането на министър-председател и състав на правителство. Така, на практика, развитието на конституционната процедура не може да приключи успешно”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    до 9
    ами пусни сигнал до прокуратурата, те с радост ще се заемат
  • 1
    11
    Посветен
    Папкайте си тогава кирчово-делянско-боковата попара и мълчете. Всъщност аз зная, че тая гнусна помия ви харесва. Със здраве да си се мъчите още 1000 години.
  • 3
    10
    Татяна Дончева
    Дончева има особен афинитет да е адвокат основно на проблемни хора, които българите отдавна са определили като главните виновници за техния хал и провален преход - Баневи, Гриша Ганчев, братя Галеви... Тази горката е толкова компрометирана, че няма накъде повече. Връзки с ДС, връзки с мутри... През есента на 2016 г., когато в България се провеждат президентски избори, Татяна Дончева цъфва като кандидат в тандем с лицето Минчо Спасов – бивш депутат от НДСВ и преподавател...в Библиотекарския институт!!! Да, да, в същия онзи толкова омразен библиотекарско-сарайски кръг. Това какво е – двуличие, мерзост, наглост, безсрамие, или всичко изброено, умножено по две!
  • 6
    9
    Костадин Костадинов
    ааа, не е хващан в кражби хахахаха. Преди да влезе в парламента гръмко заяви и декларира, че ще дари партийната субсидия. Е дари ли я? НЕ - купи си къща на брега на морето. И не е само това. Неговите бивши съпартийци разкриха, че даже депутатските заплати минават през Костадинчо и той им удържа големи суми. Членския внос на партията също потъва в дън земя. И хоп, преди месец излезе официална информация, че Костадинчо вече не изплаща къщата. Изплатил я е преждевременно с пари надхвърлящи многократно заплатата му + тази на съпругата му. Не бил крадял, не го били хващали. Приказки за рубладжии :D
  • 1
    8
    Партенки за идиоти
    Поправка Ванко 1: законопроектът е внесен и мотивиран от Яне Янев (НДСВ), Надка Балева (БСП) и Христо Бисеров (ДПС).[4] Поправката влиза в сила от октомври 2006 г. след публикуването на промените в закона в Държавен вестник
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари