Новоназначен френски министър отхвърли обвинения в изнасилване

0
Една от жените е подала жалба в полицията срещу Абад през 2017 г., която обаче е била затворена без допълнителни действия
Една от жените е подала жалба в полицията срещу Абад през 2017 г., която обаче е била затворена без допълнителни действия Снимка: ЕРА/БГНЕС

Дамиен Абад, новоназначеният френски министър за солидарността, автономията и хората с увреждания, в неделя категорично отрече, че е изнасилил две жени

Изявлението му дойде след обвинения, публикувани от уебсайта Mediapart в статия, която цитира интервюта с жените, отправили обвиненията, съобщи "Ройтерс", предаде News.bg

Жените твърдят, че Абад ги е принудил да имат нежелани сексуални връзки с него. Действията са се случили в края на 2010 г. и началото на 2011 г.

Една от жените е подала жалба в полицията срещу Абад през 2017 г., която обаче е била затворена без допълнителни действия, съобщи Медиапарт.

"Оспорвам с най-голяма сила тези обвинения в сексуално насилие, каза той в изявление, изпратено до Ройтерс. Сексуалните отношения, които съм имал през целия си живот, винаги са били по взаимно съгласие."

Абад каза, че неговото заболяване артрогрипоза, което засяга и четирите му крайника, прави физически невъзможно извършването на действията, в които е обвинен.

Абад се присъедини към правителството, сформирано в петък, след преизбирането на президента Еманюел Макрон.

Потърсена да коментира обвиненията срещу Абад, премиерът Елизабет Борн каза, че не е знаела за тях, когато той влезе в правителството.

"Ще бъда много ясна: по всички тези теми за сексуално насилие не може да има безнаказаност и трябва да продължим да действаме, така че жените, които може да са жертви на тормоз, да могат да говорят свободно", каза тя.

Борн каза, че нейното правителство ще понесе последствията от назначаването на Абад, "ако има нови елементи и бъде открито ново дело".

Тя не даде повече подробности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари