Новият император на Япония участва в автомобилен парад

0

Хиляди японци, размахващи националния флаг, приветстваха днес новия си император Нарухито и императрица Масако.

Кралските особи участваха в тържествен автомобилен парад в Токио, съобщи БТА.

Парадът първоначално беше насрочен на 22 октомври, но беше отложен заради тайфуна „Хагибис”, който няколко дни преди това уби над 80 души и причини огромни щети.

Кортежът потегли от двореца към резиденцията „Акасака” в 15 ч. местно време (6 ч. по Гринуич) и премина по трасе с дължина 4,6 км.

Начело на процесията се движеше императорската двойка в открит черен седан „Тойота Кънтри”. Те бяха следвани от близо 30 автомобила с представители на правителството, включително премиера Шиндзо Абе, съпроводени от 18 мотоциклета и полицейски коли.

Нарухито беше в черен фрак и носеше ордена на Хризантемата. Масако беше облечена в дълга бяла рокля и носеше диадема, наследена от предишната императрица Мичико.

Новият император на Япония се възкачи на престола на 1 май, след като 85-годишният му баща абдикира заради преклонната си възраст.

Церемонията по интронизацията на 126-ия император на най-старата наследствена монархия в света, която според историци датира от 1500 години, се състоя на 22 октомври в императорския дворец в Токио.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари