Президентът и първата дама в шикозни тоалети на императорската интронизация в Япония

2
Император Нурихито се възкачи официално на императорския трон в Япония, а от българска страна на височайшото събитие присъстваха президентът Румен Радев и съпругата му Десислава
Император Нурихито се възкачи официално на императорския трон в Япония, а от българска страна на височайшото събитие присъстваха президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Видео: Дарик

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава присъстваха на интронизацията на новия император на Япония Нарухито. 

Световни лидери и кралски особи се събраха в Токио, за да присъстват на нещо, което се случва веднъж на поколение. Церемонията се състоя в „Боровата зала“ на императорския дворец. На нея бяха поканени около 2000 гости, включително чуждестранни лидери. Сред високопоставените гостите от повече от 170 страни и международни организации наред с британския принц Чарлз е и първият дипломат на Европейския съюз Федерика Могерини и германския президент Франк-Валтер Щайнмейер, информира Дарик.

Десислава Радева се открои със стил и направи впечатление на събитието с ефирна дълга рокля в синьо-сив цвят, аранжирана с бял сатенен колан. Тоалетът на първата дама се допълваше от перлена огърлица. Президентът пък бе облечен по строгите правила на протокола с тъмен смокинг, бяла риза с бяла папионка и елек с цвят шампанско. 

Нарухито е 126-ият император на най-старата наследствена монархия в света, която според историци датира от 1500 години. „Възкачвам се на престола в съответствие с конституцията и закона за императорския дом. Провеждайки церемонията по възкачването на престола, обявяваме това на страната и на целия свят“, каза монархът след качването на си на високия 6,5 м трон на продължилата 30 минути церемония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари