Нови мерки заради нарушителите в Кресненското дефиле

0
Спешни мерки за пътна безопасност предприемат регионалното министерство и КАТ в района на Кресненското дефиле
Спешни мерки за пътна безопасност предприемат регионалното министерство и КАТ в района на Кресненското дефиле Снимка: Мария Съботинова

Спешни мерки за пътна безопасност предприемат регионалното министерство и КАТ в района на Кресненското дефиле, където има висока концентрация на пътни произшествия, съобщи министър Лиляна Павлова в отговор на депутатско питане.

Предвижда се поставянето на нови знаци и живо патрулиране в района, което да респектира нарушителите, каза тя, пише Дневник.

Най-голям проблем е неправилното изпреварване при липса на видимост. Затова след възложен одит ще бъдат поставени допълнителни камери по трасето.

Целият критичен участък се обезопасява с високоякостни мрежи, тъй като падат камъни. За по-добра видимост са изрязани дървета и е осветен изцяло тунелът "Железница", каза Лиляна Павлова.

Според статистиката, цитирана от депутатите Димитър Делчев и Настимир Ананиев, в 17-километровия участък миналата година са станали 172 катастрофи с 15 убити и 72 ранени, а от началото на тази година вече има нови 7 загинали.

Строителството на магистрала "Струма" напредва, извършват се отчуждителни процедури и обследване за въздействието върху околната среда, каза регионалният министър. Очаква се строителството при Сандански да започне до края на август. Връчени са отчуждителни документи на над 5 хиляди собственици на имоти.

Временно е спряна тръжната процедура за големия тунел, но е възможно - при постъпили до средата на август оферти - в края на септември да започне работа и по тази част от магистралата.

До края на годината ще се направят обществените обсъждания. Целта е да направим безконфликтно преминаването на дефилето, увери Лиляна Павлова. По думите й строителството в последните 17 км няма как да започне преди 2017-2018 г.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари