Нова Зеландия отпуска 3,3 милиарда за социални помощи

1
Предвидени са 4,7 милиарда долара за здравеопазване и 3,8 милиарда долара за жилищно настаняване
Предвидени са 4,7 милиарда долара за здравеопазване и 3,8 милиарда долара за жилищно настаняване Снимка: Hagen Hopkins/Getty Images/Bloomberg

Планът на правителството е да осигури изкарването на 33 000 деца над прага на бедността

Нова Зеландия представи днес своя бюджет за възстановяване от пандемията с фокус върху осигуряването на жилища, борбата с климатичните промени и намаляването на бедността при децата, предаде ДПА.

Бюджетът предвижда 3,3 милиарда новозеландски долара (2,3 милиарда щатски долара) за увеличаване на социалните помощи. Планът на правителството е да осигури изкарването на 33 000 деца над прага на бедността. В името на борбата срещу климатичните промени ще бъдат отпуснати 300 милиона долара за нисковъглеродни технологии, информира БТА.

Предвидени са 4,7 милиарда долара за здравеопазване и 3,8 милиарда долара за жилищно настаняване. Финансовият министър Грант Робъртсън заяви, че бюджетът ще помогне за намаляването на неравенствата, ще стимулира икономиката и ще даде надежда на хората, на които ще се увеличат доходите.

"Новозеландците преживяха бурята на COVID-19 и днес предприемаме следващите стъпки към нашето възстановяване", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари