Нова схема за измами със сметките за парно

4
Мними служители на “Топлофикация София” изнудват семейства по домовете им
Мними служители на “Топлофикация София” изнудват семейства по домовете им Видео: БНТ 2

Мними служители на “Топлофикация София” изнудват семейства по домовете им за несъществуващи стари дългове.

За схемата ни сигнализираха потърпевши граждани. Измамниците заплашват жертвите си с лихви. Как да различим реалните служители на дружеството от измамниците- вижте в репортажа на Яна Тодорова, съобщава БНТ 2.

Измамници, представящи се за служители на “Топлофикация София” обикалят по домовете на случайни граждани и ги карат да плащат несъществуващи стари сметки за парно. Ето какво разказва една от потърпевшите жени в социалната мрежа.

На вратата ми звъни неуморено от редовна работа момиче с бадж. Казва ми, че от 2012 г. имам дълг от 26 лв. към Топлофикация, който ако не заплатя, ще имам сериозни затруднения. Помислих за давност, за това как и какво плащам. Отказах, звъннах в Топлофикация – няма такъв дълг! Но…. – имам член на семейство, който ако не се бях намесила, би се разплатил веднага! Добре че бързаше!

В коментарите под публикацията и други потърпевши разказват за измамата чрез мнимите служители на Топлофикация София. От дружеството обясниха за БНТ 2, че плащанията към тях не се извършват по този начин и предупредиха клиентите си да не дават пари на ръка.

На телефона – Елизабет Павлова – говорител на “Топлофикация София”: “Топлофикация София” не инкасира суми по домовете. Единствените места, на които гражданите могат да плащат сметките си, независимо текущи, просрочени, по споразумения – това са касите на компанията и касите на нашите партньори, и съответно могат да плащат по електронен път, през банка, електронно банкиране, могат да плащат, разбира се, и през сайта на компанията.”

От компанията припомниха какви са разликите между мнимите служители и техните мобилни екипи, които сключват договори за разсрочване на старите задължения по домовете.

На телефона – Елизабет Павлова – говорител на “Топлофикация София”: “Служителите на “Топлофикация София” имат специални баджове, на които първо те са със снимка, записани са трите имена и позицията в компанията, която те заемат. Второто нещо, което искам да напомня на нашите клиенти е, че тогава, когато се появяват служители на “Топлофикация София”, те преди това са се свързали с клиента, разбрали са се какъв вид споразумение ще подпишат и на практика те отиват в уречения ден и час, за който са се договорили със съответния клиент с разпечатаното споразумение, така че клиентът да може да го подпише на място.

След сигнала на БНТ2 за измамите, от “Топлофикация София” обещаха да направят проверка по случая и призоваха потърпевшите граждани да подават сигнали към тях на телефона, посочен на сайта – 0 700 11 111 .

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари