Нова буря приближава към Британските острови

0

Бурята Франклин – трета в рамките на една седмица - се задава към Британските острови.

Предишната буря - Юнис, взе четири жертви и остави близо 1,5 милиона домакинства без ток, припомня БНР. 

Оранжев код за силни ветрове е издаден за Северна Ирландия и жълт код за някои части от Англия. Очаква се бурята Франклин да причини още прекъсвания на електрозахранването, нарушения на транспорта и материални щети, но да не бъде толкова опустошителна като предишните две бури Дъдли и Юнис.

Трима души в Англия и един в Ирландия станаха жертви на Юнис

Електрозахранването на повечето места бе възстановено сравнително бързо, но все още има около 75 000 домакинства без ток. 

Най-сериозна последица от Франклин се очаква да бъдат наводненията, тъй като бурята ще донесе обилни валежи от дъжд, а някои от реките вече са близо до ръба на преливането.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари