Нинова: Спечелихме делото срещу поскъпването цените на мобилните оператори

0
Защитата на потребителите е основна цел, добави министърът
Защитата на потребителите е основна цел, добави министърът Видео: NOVA

Съдът не уважи жалбата на един от мобилните оператори за отмняма на заповедта за цените

"Имам добра новина за българските семейства - спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори. Административният съд в София се произнесе за забраната за повишаване на цените, която наложихме в края на миналата година и обявихме намеренията им за нелоялна търговска практика."

Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, предава Дарик.

"Мотивите на една от компаниите- жалбоподател е, че повишаването на цените за потребителите не представлява особено важен обществен интерес. Бихме искали да им кажем, че в момента повишаването на цените и натиска върху живота на хората е най-важното за нас", обясни Нинова.

Вицепремиерът е убедена, че мобилните оператори ще обжалват решението на по-висока инстанция. Въпреки това тя настоява до окончателното решение на съдебните власти цените да не бъдат пипани.

"Това е една малка победа в желанието ни да помогнем на българите в тези трудни моменти от опитите на някой да трупа печалби на техен гръб в тежките зимни месеци. Ще продължим тази политика. Бих искала да кажа на мобилните оператори - не повишавайте цените докато тече този процес. Повишаването на цените ще бъде незаконно заради заповедта ни и нейното предварително изпълнение и решението на съда. Не пращайте на хората смс-и, това е подвеждаща информация - не може да вдигнете цените докато тече това дело", категорична е Корнелия Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари