Николина Ангелкова: Свидетели сме на поредните силни чувства на Симеонов към мен

1
Техническа грешка била причината за разминаване в декларациите ѝ за евтиния апартамент
Техническа грешка била причината за разминаване в декларациите ѝ за евтиния апартамент Видео: bTV

Явно сме свидетели на поредните силни чувства на Симеонов към мен” – така министърът на туризма Николина Ангелкова коментира на випа на Летище София обвиненията на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че тя си е купила апартамент от 142 кв.м в София за 61 000 лв.

При завръщането си от Испания, тя се беше въоръжила с нотариалния акт, от който се вижда, че жилището от 116 квадрата, гараж и общи части е било закупено на акт 14 за 75 000 лв. „Става въпрос за апартамент, купен през 2008 г. от моите родители на мое име”, подчерта тя пред камерата на bTV.

Ангелкова посочи, че има и оценка на имота от лицензирани оценители.

Всеки един човек, който се занимава с недвижими имоти, е наясно, че когато един обект се закупува без акт 16, носи риск за това сградата, в която е апартаментът, така и да не стане готова.

Защо обаче в една декларация цената е 61 500 лв., а в друга – 75 000 лв.? Министърът обясни ситуацията с техническа грешка: „Колегите, на които съм предоставила да попълват документите през 2011 г., когато встъпих в длъжност, са написали данъчната оценка”. Ангелкова беше категорична, че е плащала данъци върху 75 000 лв.

Не стана ясно дали тя е обсъждала темата с премиера, който призова всеки, забъркан в скандал, или да подава оставка, или да излезе в дълъг отпуск до края на проверките: „Всичко, каквото разпореди г-н Борисов, аз ще го направя”.

Николина Ангелкова припомни, че прокуратурата не е намерила данни за престъпление и при миналогодишния сигнал на Симеонов срещу нея и нейни колеги в Министерството на туризма. В същото време тя не каза дали ще го съди.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари