Николай Събев: Работим по изграждането на система, която ще обедини всички структури за граничен контрол

0
Целта е да се създадат условия за улеснено преминаване през всички гранични пунктове
Целта е да се създадат условия за улеснено преминаване през всички гранични пунктове

Целта е да се създадат условия за улеснено преминаване през всички гранични пунктове

Работим по изграждането на система, чрез която ще обединим всички структури, имащи отношение към граничния контрол, така че да функционират много по-бързо.

Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на днешната среща с директора на Постоянния секретариат на Транспортната общност със Западните Балкани Матей Законшек.

Министър Събев изтъкна, че за да се увеличи ефективността на транспортните вериги, трябва значително да се съкратят изчакванията по границите. „Нашата цел е да се създадат условия за улеснено преминаване през всички гранични пунктове, в това число и със страните от Западни Балкани, посочи Николай Събев.

По отношение на Коридор 8 министър Събев отбеляза, че за първи път от много години направлението се разглежда в цялост, а не като отделни проекти. Това увеличава добавената стойност на инвестициите и значението на проекта за цяла Европа. По думите му България, Северна Македония и Албания твърдо подкрепят изграждането на връзката между Адриатическо и Черно море и ще работят координирано по проекта.

„Трите държави в момента подготвяме общо становище до Европейската комисия за включване на железопътното направление София-Скопие-Тирана-Дуръс в обхвата на бъдещия коридор от TEN-T мрежата „Западни Балкани, коментира министър Николай Събев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    русенец
    Господин Събев, използвам сайта за да се обърна към фирма Еконт. На сайта на фирмата има всичко, но не и имейл за контакти. Все се надявам, че някой от вашите приближени или депутати от Русе чете този сайт и ще го доведе до знанието ви. Фирма Еконт ще предприеме ли някакви действия за безплатни или по-евтини куриерски пратки във връзка с украинските бежанци? Искрено се надявам, че ще се строите до всички други фирми, които оказват огромна помощ. А и без това камионите Ви пътуват из цяла България. Надявам се в човечността
  • 3
    1
    русенец
    Ясно, ще правим нещо като системата за интегриран градски транспорт в Русе, но няма да е 25 милиона, а примерно 250.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари