Николай Събев одобри договора за създаване на „Национална компания Български държавни железници“

0
Тя обединява пътническите и товарни превози в едно дружество
Тя обединява пътническите и товарни превози в едно дружество Снимка: МТС

Министърът на транспорта и съобщенията подписа решение за преобразуване и одобри договора за създаване на „Национална компания Български държавни железници“ ЕАД

Преобразуването се реализира чрез вливане на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и на „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД в „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД и неговото преименуване.

През февруари министър Николай Събев представи бъдещото преструктуриране, част от мащабната промяна в транспортната система на България.

Новото дружество ще оптимизира бизнес и оперативните процеси чрез цялостна реорганизация на оперативното планиране, управление и контрол на движението на пътническите и товарни влакове. Ефектите от преструктурирането са свързани с промяна на структурата и броя на администрацията в обединената компания, намаляване на разходите и на времето за пътуване на дълги разстояния. Сред очакваните резултати са повишаване на стандарта на обслужване и осигуряване на транспортна свързаност с европейската железопътна система. Това ще се отрази положително върху себестойността на предлаганата железопътна услуга за превоз на пътници и товари, ще повиши нейното качество и ще я направи привлекателна за потребителите.

"Стъпките по оздравяване на БДЖ, заедно с новите влакове, които МТС ще придобие по Плана за възстановяване и устойчивост, ще върнат на българите удобството в железопътния транспорт", заяви министър Николай Събев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Де да знам
    Имам усещането, че тоя ще съсипе всичко до което се докосне. Не съществува печеливш пътнически ЖП транспорт в света. Ама в нито една държава на планетата. За това се дотира, дофинансира и т.н. от държавата. Във всяка една държава по света, печелившия е товарния превоз. Сега този иска да ги обедини и да стане една каша от която няма излизане. Това не ти е частна фирма, в която шофьорите пикаят в бутилки по време на движение!
  • 5
    2
    БДЖ - Бъди Доволен, че си Жив...
    От ТКЗС става АПК - много ВОЖД, малко ИНДИАНЕЦ!
  • 3
    1
    русенец
    Тоя няма ли да миряса вече? Аман от инициативи, аман от глупости! Оправихме авиацията, сега ще оправяме и БДЖ-то!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари