Николай Калайджиев счупи собствения си световен рекорд

1
Въпреки поривите на вятъра пилотът направи 1111 виража в деня на свети Мина
Въпреки поривите на вятъра пилотът направи 1111 виража в деня на свети Мина Видео: bTV

Въпреки поривите на вятъра пилотът направи 1111 виража в деня на свети Мина

Трикратният световен рекордьор в леката авиация пилотът Николай Калайджиев подобри собствения си световен рекорд и вдигна още по-високо летвата пред кандидатите за Гинес.

Нико, както го наричат приятелите му, излетя от летище Драгановци пет минути след 7 тази сутрин и се отправи към Комплекс Раювци, известен като българският Стоунхендж.

Въпреки поривите на вятъра пилотът направи 1111 виража без прекъсване над каменните фигури, до 12:24 ч.

Като последния направих 888 последователни 360-градусови завои. Днес на 11.11 - правя 1111 кръга или 360-радусови завои. Между другото това е цифрата, която исках да направя още първия път, но решихме да спрем на 888, за да мога на днешната дата да направя 1111“, казва Николай Калайджиев, предаде bTV.

Първите три световни рекорда на Николай Калайджиев са от 2021 г., от 2022 г. и от юни тази година, когато направи 888 завоя на 360°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари