Николай Денков: Проверява се дали е имало последствия от застрояването

0
Цялостен обем се свлича от Странджа към морето
Цялостен обем се свлича от Странджа към морето Видео: NOVA

Цели дерета се свличат от Странджа към морето

По думите на премиера резултатите от проверките ще бъдат оповестени публично

Премиерът Николай Денков коментира щетите след наводненията по Южното Черноморие. По думите му тепърва ще се проверяват какви са причините за бедствието.

„Правят се проверки, но това е природно бедствие. Такива валежи - от 300 литра на квадратен метър за по-малко от 24 часа, се случват рядко, и когато паднат, има сериозни проблеми. Когато има такива обеми води, има огромна опасност от наводнения и жертви. В Гърция и Турция също има бедствия”, каза министър-председателят.

Денков е категоричен, че за да се види има ли нарушения в конструкцията на моста, трябва да излязат резултатите от проверките. Засега такива данни нямало. „Слушам информации и за засипани дерета. Уверявам ви - такива обеми вода не са свързани с 1-2 малки дерета. Цялостен обем се свлича от Странджа към морето. Локално ще се провери дали е имало последствия от застрояването. Резултатите от проверките ще бъдат огласени публично. Възстановяването на инфраструктурата ще бъде подпомогнато чрез Комисията по бедствия и аварии, със сигурност ще има щети за десетки милиони”, допълни премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    До 1
    Вземи прочети българска граматика през свободното си време....
  • -1
    1
    😭😭😭😭
    Хахаха този малоумник ще проверява застрояването Хората в момента имат нужда от ПОМЩТ БЕ ДРУГАРЮ УЧЕН
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари