Експерт: Новите автомобили може да замърсяват повече

0
Това коментира Филип Лазаров за предложението за увеличаване данъците за стари автомобили с до 80%
Това коментира Филип Лазаров за предложението за увеличаване данъците за стари автомобили с до 80% Видео: NOVA

Това коментира Филип Лазаров за предложението за увеличаване данъците за стари автомобили с до 80%

Да се увеличат данъците за старите автомобили с до 80%, за да се използват по-малко у нас. Предложението е на Министерството на иновациите и растежа. Работеща ли е обаче подобна идея? Темата в студиото на „Пресечна точка” по NOVA коментира автомобилният експерт и автор на един от най-известните блогове за автомобили Филип Лазаров.

Според него всички предложения, свързани с коли и шофьори, идват от експерти в кавички, които реално не разбират от автомобили. По думите на експерта кола, произведена през 2015 г. е възможно да замърсява въздуха повече от такава, произведена през 2005 г. „Това трябва да го реши ГТП, а не човекът с калкулатора”, категоричен е Аврамов. Той е убеден, че най-важен в случая е контролът.

Филип Аврамов твърди, че подобна мярка няма да даде резултати. Според него ще е по-ефективно да се стимулира купуването на електрически автомобили чрез намаляване на цената им. „Това, че паркират безплатно в синя и зелена зона е добра мярка”, смята автомобилният експерт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари