Николай Денков: Най-добре е да има избори 2 в 1

0
Не виждам никаква причина за конституционна криза, заяви премиерът в оставка след като върна неизпълнен мандата
Не виждам никаква причина за конституционна криза, заяви премиерът в оставка след като върна неизпълнен мандата Снимка: БНТ

Не виждам никаква причина за конституционна криза, заяви премиерът в оставка след като върна неизпълнен мандата

"Извинявайте, но от сега да се предпоставя, че ще има конституционна криза ми се вижда доста несериозно", заяви Николай Денков на излизане от президентството след като ПП-ДБ върна неизпълнен втория мандат на правителството, предаде БНТ.

"Не виждам никаква причина за конституционна криза. Има ясни разпоредби в Конституцията, очаквам те да се изпълнят", допълни той.

"Най-добре е да има избори 2 в 1, за да не протака процесът и за да се спестят поне 100 млн. Но разбира се оттук нататък зависи от мандатоносителя", добави той.

Той се обърна към медиите и попита:

"А вие не се ли притеснявате, че в институции, които би трябвало да бъдат партийно независими изведнъж се оказва, че има партийни зависи лица и то само от единия край на политическия спектър. Ето това е проблем", добави Николай Денков.

Денков каза, че именно за това през цялото време са се опитвали да наложат реформи.

"Да не стигаме до ситуация, в която уж независимите регулатори се оказват оцветени политически".

Добави, че това е причината другите другите да откажат да продължат с това правителство. Определи като "несериозно" от сега да се говори за конституционна криза.

"Ние имам още стъпки от процеса".

"Дали има виновни или няма виновни в момента не е въпросът. Въпросът е ние да си извървим конституционните стъпки, така че да се проведат избори и да има следващо правителство".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ...
    ИбИ си майката посмешище хомосексуално !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари