Николай Денков: Хората вече са в безопасност

0
Електричеството е спряно, тъй като има опасност от токови удари
Електричеството е спряно, тъй като има опасност от токови удари Снимка: Facebook

Електричеството е спряно, тъй като има опасност от токови удари

През последните 24 часа в региона имаше обилни валежи. Имаме подадени сигнали за трима липсващи човека и двама загинали. Общият брой тепърва ще се уточнява. Имаше информация за застрашени деца – те са в безопасност, по високите етажи. Това коментира премиерът Николай Денков за ситуацията по Южното Черноморие след поройните дъждове в региона.

„Хората вече са в безопасност и няма блокирани. Електричеството е спряно, тъй като има опасност от токови удари. Договорката е да бъде изчакано водата да се изтегли. Утре ще се подаде сигнал кога е безопасно токът да бъде пуснато”, допълни министър-председателят.

Денков апелира през следващите 48 часа да не се влиза в замърсеното и бурно море. Второ – водата в мрежата е замърсена заради валежите и затова е необходимо да се изчака да бъдат направени проби. Водата може да се използва само за битови нужди. „Очакваме доброволци, които пътуват насам. Молбата е всички те да минат през щаба в Царево, за да се знае кой какво прави”, каза още той.

Премиерът беше категоричен, че в случая с наводнението става дума за изключително количество валежи, а не за непочистени корита на реките. „Теренът е такъв, че като вали в големи количества, се стича по билата и оттам реката си тръгва по пътя и залива, докъдето стигне”, уточни министър-председателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари