Никола Минчев: Не се притесняваме от вот на недоверие

0
Попитан дали има притеснение, че някоя от формациите може да напусне коалицията, Минчев отговори, че няма таковa
Попитан дали има притеснение, че някоя от формациите може да напусне коалицията, Минчев отговори, че няма таковa Снимка: NOVA

„В крайна сметка това е една нормална практика от парламентарния живот”, отбеляза той

"Не се притесняваме от вот на недоверие". Това заяви председателят на парламента Никола Минчев след участието си в деветия редовен конгрес на КНСБ, информира NOVA

„В крайна сметка това е една нормална практика от парламентарния живот”, отбеляза той. 

Попитан дали има притеснение, че някоя от формациите може да напусне коалицията, Минчев отговори, че няма такова. Председателят на парламента коментира, че от „Има такъв народ“ са поставили въпроса за това, че темата за приемането еврото не е била обсъдена на експертно ниво. Според него на този етап не е необходимо това да бъде дискутирано в парламента.

В понеделник при вицепремиера и финансов министър Асен Василев коалиционните партньори се събраха, за да обсъдят Националния план за приемане на еврото и антикризисните мерки. В тази връзка Минчев определи като адекватни мерките на коалицията и посочи, че, ако се налагат и законодателни промени, ще се действа в тази посока. Той посочи, че приетият за 2022 г. бюджет е бил „изключително социален“.

„За съжаление, така се получи, че в момента, в който го приехме, избухна и война на територията на континента, което със сигурност се отрази негативно на всички”, каза Минчев.

Според председателя на парламента войната и последвалата от нея нарастваща инфлация са „смекчили“ ефекта от бюджета за хората. Минчев не коментира конкретни мерки, които се обсъждат в коалицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    darkaveng
    Идиото???? А трябва, че колкото по-късно, толкова по-надълбоко ще "улезне"!
  • 4
    1
    Пппрп
    А е добре да преосмислите и прецените. Петков си мисли ,че България му е домочадието.Нека намали малко наглоста и лошото отношение
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари