Нешка Робева става "Почетен гражданин на Русе"

1
Това става ясно от докладна записка, внесена в местния парламент от името на неговия председател чл.-кор. проф. Христо Белоев
Това става ясно от докладна записка, внесена в местния парламент от името на неговия председател чл.-кор. проф. Христо Белоев Снимка: БУЛФОТО

В Общински съвет - Русе е постъпило предложение от името на общинските съветници Галин Ганчев (Реформаторски блок), Галин Григоров (Патриотите, ВМРО и Глас народен), Евгени Игнатов (ГЕРБ), Христо Белоев (БСП) и Никола Михайлов (БСП) относно удостояването на Нешка Стефанова Робева със званието “Почетен гражданин на град Русе”., информира Топ новини.

Това става ясно от докладна записка, внесена в местния парламент от името на неговия председател чл.-кор. проф. Христо Белоев.

На основание чл. 27, ал. 2 от Наредба № 17 за символиката на Община Русе предложението е разгледано на заседание на Председателски съвет, в следствие на което съветът е излязъл със становище г-жа Робева да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на град Русе“. 

Спечелените високи държавни и международни отличия на Нешка Робева, както и заслугите й за развитието на спортния живот не само в Русе, но и на национално ниво са известни на всички българи. Забележителни са както личните й постижения, така и успехите на българския отбор по художествена гимнастика на европейски ,световни и олимпийски първенства. За почти 25 години треньорска работа нейните възпитанички завоюват 294 медала, 7 абсолютни световни, 10 Европейски титли и 2 вице олимпийски титли. Не по-малко впечатляващи са и спектаклите на групата “National Art”, ръководена Нешка Робева, съчетаваща по един невероятен начин нашия фолклор с елементи на художествената гимнастика, се казва в мотивите към предложението. 

Предстои то да бъде разгледано в постоянните комисии на Общински съвет и да бъде гласувано по време на редовното му заседание в края на месец март. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари