Некадърното управление е геноцид

4
Новината на деня е, че от догодина всички родители, независимо от дохода, ще получават детски надбавки
Новината на деня е, че от догодина всички родители, независимо от дохода, ще получават детски надбавки

Новината на деня е, че от догодина всички родители, независимо от дохода, ще получават детски надбавки

За всеки гражданин на България е ясно защо правителството е развързало кесията, но каквато и да е причината, новината е добра. Нека да споделя скромния си опит от подобна стъпка. Във фирмата ми се трудят 50 служители. Преди четири години тези служители, болшинството от които са млади хора, имаха общо 32 деца. Тогава аз взех решение да изплащам детски надбавки на добра воля, както следва: 100 лева за едно дете, 300 лева за две деца, 600 лева за три деца, 1000 лева за четири деца и т.н.

Тук е важно да се отбележи, че на фона на заплатите във фирмата (между 5000 и 10 000 лева брутно месечно възнаграждение), тези детски надбавки не са съществени суми.

И ето какво се случи: в следващите девет месеца никой не почерпи за нов член за семейството. На десетия месец се родиха две деца, а на следващия - още четири. Общо в следващите три години ни се родиха 23 деца. Пак ще напомня – колегите ми са млади хора, точно във възрастта, в която се очаква да им се раждат деца, а и тези 100, 300 или 600 лева няма да им променят драстично доходите. Но знае ли човек? Дори да съм наклонил везната само за едно дете, значи си е струвало парите. За последните четири години съм изплатил над 300 000 лева детски надбавки и смятам, че това е най-добрата инвестиция, която съм правил някога.

Днес управляващите са решили да „играят“ с по-скромни суми, но това е, защото държавата няма пари. Причината за нямането се казва „корупция“.

И една проста сметка: два милиона "деца на прехода" Х 18 години Х 12 месеца Х 40 лева прави 17 280 000 000 "спестени" лева. Корупцията е държавна измяна. Некадърното управление е геноцид.

Димитър Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари