Не може да имамe европейски цени на тока, а да взимаме африкански пенсии

4
Георги Марков: Питайте Орбан как се справи с енергийните монополисти
Георги Марков: Питайте Орбан как се справи с енергийните монополисти

Бившият конституционен съдия Георги Марков коментира в студиото на БНТ вечния проблем с високите цени на тока у нас.

"Не може да имамe европейски цени на тока, а да взимаме африкански пенсии. Вижте Виктор Орбан в Унгария- той как може да се справи с неговите монополисти. Ми ние - като не знаем- отиваме и го питаме". След това Марков обърна внимание на това ,че днес се навършват 25 години от първите демократични избори нас. Той с усмивка обясни,че ако тогава на хората е било казано за днешното предложение да се гласува задължително, със сигурност приносителя на вестта е щял да бъде насила измъкнат от парламента и удавен в Перолвската река.

"Аз често съм казал, че съм за провеждането на Велико Народно събрание. Е как, кажете, ще стане това - не може да има 40 партии в Парламента и да отидем към Велико народно събрание", допълни Марков. Той доста се усъмни в това,че ще се приеме да има санкции, ако не отидеш за гласуваш задължително.

Защото според него " ние един човек за липсата на билет не можем да глобим, камо ли за гласуване". Юристът допълни,че ако се приеме задължителното гласуване ще скочи петорно борят на болничните ден преди изборите- само и само да не отидеш до урните. "И ще станем от партията на негласуващите ще станем партия на псуващите ", допълни Марков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари