Не били компютри, а компоти

1
Щурмът на Гешев срещу COVID-19 започна с фалстарт
Щурмът на Гешев срещу COVID-19 започна с фалстарт Снимка: БГНЕС

Гешев с голи гърди се изправи на барикадата срещу коронавируса, като призова здравният министър да затвори пазара "Илиянци". И ето как напънът да блеснеш във водещите новини на деня му изигра нелепа шега.

Ако вместо да се пъне как да впечатли мисир-журналистите, се беше понапънал да се информира, щеше да разбере, че синът на починалата жена в "Пирогов" не е работил на пазара в Илиянци, а на ЖП гара Илиянци. Малка, но съществена разлика. Както се казва във вица, не били компютри, а компоти.

В социалните мрежи пък излезе информация, че починалата жена е била с много заболявания и е починала вследствие на тях. Каквато и да е истината, проблемът е, че Генкоронавирусщаба първо обявява информацията, а след това я проверява, а резултатът е все по-нарастващата паника сред народа.

А изявленията на ГМР, че може би 70 % от хората ще се заразят, го приемам като открито всяване на паника. Което пък не мога да съчетая със затварянето на болници и отварянето на училищата.

Всеобщото впечатление е, че в държавата никой не знае какво да прави в тази ситуация, само паникьосано се извършват хаотични движения. В съда и администрациите всички са с маски и дезинфекцират, а в ресторантите сервитьорите спокойно си сервират, а продавачите по моловете не се притесняват.

Затова, ако Гешев иска да свърши нещо полезно, да започне от Министерски съвет и Генкоронвирусщаба и да види какви ги вършат.Защото има едни пари за усвояване. А там, за разлика от борбата с коронавируса, управляващите са едни малки гении!

Следващата акция на Гешев очаквам да е публичен арест на хора в скафандри на някой, нарушил карантината си в къщи!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари