Удължиха с два месеца проверката срещу Сарафов по аферата "Осемте джуджета"

0
Причината е събиране на още доказателства и разпити на свидетели, заяви съдия Даниела Талева
Причината е събиране на още доказателства и разпити на свидетели, заяви съдия Даниела Талева Снимка: БТА

Причината е събиране на още доказателства и разпити на свидетели, заяви съдия Даниела Талева

Проверката по сигнал за връзки на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов с аферата "Осемте джуджета" е удължена с два месеца, след като първоначалният срок за приключването ѝ вече изтече.

Причината - събиране на още доказателства и разпити на свидетели. Това заяви съдия Даниела Талева, предаде БНТ.

Тя беше назначена от Висшия съдебен съвет за прокурор, разследващ главния прокурор и заместниците му. Проверката срещу Сарафов трябва да приключи с образуване на досъдебно производство, или с отказ.

Делото, от което тръгва проверката е образувано след взрива до автомобила на Иван Гешев на 1 май миналата година. Скоро след това Софийската районна прокуратура започна разследване срещу бившия следовател Петьо Петров, по прякор Еврото за изнудване чрез незаконни записи и проследяване. Тогава стана ясно, че в част от материалите има твърдения за свидетелски показания, съдържащи данни за извършено престъпление от Сарафов.

През октомври миналата година делото беше прекратено от Софийската градска прокуратура с мотива, че е водено тенденциозно с цел дискридитиране на магистрати. Районният прокурор Константин Сулев, привлякъл като обвиняем Петьо Еврото за изнудване и незаконно снимане, беше обвинен в длъжностно престъпление. При прокурор Талева има още няколко сигнала срещу Сарафов.

По един от тях, за имотни сделки на негови близки, тя отказа да образува досъдебно производство, след като не откри данни за извършено престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари