Назначените от Русия власти в Харковска област създадоха Министерски съвет

2
Новосъздаденият Министерски съвет на "освободените територии" от Харковска област ще се занимава на първо място с икономически въпроси
Новосъздаденият Министерски съвет на "освободените територии" от Харковска област ще се занимава на първо място с икономически въпроси

Официално не са обявявани планове за анексия на Харковска област

Назначените от Русия власти в превзетата от нея част от Харковска област създадоха Министерски съвет, предаде ТАСС, като се позова на ръководителя на окупационната военно-гражданска администрация в североизточния украински регион Виталий Ганчев. Той съобщи, че е подписал указ за назначаване на Андрей Алексеенко за свой заместник и за председател на Министерския съвет на Харковска област, предава БТА.

По-рано в петък Алексеенко подаде оставка като кмет на южния руски град Краснодар, който се намира на малко повече от 200 километра от анексирания от Русия украински полуостров Крим.

Новосъздаденият Министерски съвет на "освободените територии" от Харковска област ще се занимава на първо място с икономически и финансови въпроси, уточни Ганчев.

Русия контролира около 30 процента от североизточния украински регион. Харков, вторият по големина град в Украйна, е подлаган от руската армия на обстрел, при който през последните дни по данни на местните власти са били убити 15 души.

Русия не е обявявала официално планове за анексия на Харковска област. Според Института за изследване на войната, базиран във Вашингтон мозъчен тръст обаче тя иска да анексира този граничещ с нея украински регион или поне част от него.

Окупационните власти в Запорожка и Херсонска област в Южна Украйна вече обявиха намерение да организират още следващия месец референдуми за влизане в състава на Руската федерация. Все още не е ясно дали тези допитвания ще се състоят и евентуално кога.

По данни на ТАСС Русия е превзела над 70 процента от Запорожка област и контролира Херсонска от март. Украйна обаче твърди, че си е върнала територии, и подготвя контранастъпление, за да отвоюва Херсон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Laku
    а аз се насрах, щото съм олигофрен
  • -2
    2
    Laku
    ИЗВЪНРЕДНО: скандалните про100$ к!ро и @сен фасилеф не издържаха и пак наплюха Русия!
  • -2
    1
    Al;LKa
    Браво, така трябва! Нека сега русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква да се пръснат от яд и от злоба!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари