Наводнения в Австралия принудиха хиляди да напуснат домовете си

0
Австралия е особено засегната от изменението на климата
Австралия е особено засегната от изменението на климата Снимка: Dan Peled / Getty Images

Австралия е особено засегната от изменението на климата

Придошли реки след продължили четири дни проливни дъждове наводниха къщи и пътища и принудиха днес десетки хиляди жители на Сидни да напуснат домовете си, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Службите за спешна помощ на щата Нов Южен Уелс оказаха снощи помощ на 22 души и призоваха около 50 000 души да се евакуират. Наводненията, проливните дъждове и силните ветрове причиниха прекъсване на електрозахранването в около 19 000 жилища.

Австралия е особено засегната от изменението на климата, отбеляза АФП. Тя редовно страда от суши, опустошителни горски пожари и повтарящи се и все по-интензивни наводнения.

"Сидни не е извън опасност, не е време да се отпускаме", заяви Карлин Йорк, ръководител на службата за извънредни ситуации в щата.

Премиерът на Нов Южен Уелс Доминик Пероте призова хората да спазват заповедите за евакуация. Федералното правителство обяви състояние на природно бедствие в 23 наводнени района на щата, с което си осигури по-широк набор от средства за подпомагане на засегнатите жители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари