Евакуират австралийци заради опасни наводнения

0
Проливни дъждове паднаха над източната част на страната
Проливни дъждове паднаха над източната част на страната

Проливни дъждове паднаха над източната част на страната

Австралийските власти призоваха днес хората в части от столицата на щата Нов Южен Уелс Сидни да се преместят на по-високи места поради опасност от наводнения в резултат на проливни дъждове, предаде Ройтерс.

Властите на Нов Южен Уелс съобщиха тази сутрин, че са в сила 12 заповеди за спешна евакуация, включително няколко в Сидни. В града, където живеят повече от 5 милиона души, имаше райони с „опасни наводнения“.

44 души бяха спасени от придошлите води, като през последните 24 часа е имало 4128 телефонни обаждания за помощ, предава БТА. Спасителни екипи при наводнения, авиационни средства и спасителни превозни средства са били предварително разположени и продължават да реагират на инциденти.

Наводнението е предизвикано от проливни дъждове, залели вчера югоизточна Австралия. Паднало е количество дъжд, което почти се равнява на месечна стойност на валежите в Сидни.

Хората бяха предупредени да избягват пътувания и да стоят на закрито.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари