Навършват се 30 години от фаталния взрив в завод "Дунарит"

1
На 19 март 1993 година експлозия в завода причинява смъртта на 5-ма души, а десетки са ранени
На 19 март 1993 година експлозия в завода причинява смъртта на 5-ма души, а десетки са ранени Снимка: Dunavmost / Архив

На 19 март 1993 година експлозия в завода причинява смъртта на 5-ма души, а десетки са ранени

На 19-и март се навършват 30 години от големия взрив в заводДунарит“, при който загинаха 5 души, а десетки бяха ранени.

В експлозията живота си загубиха Пенка Иванова на 38 години, Здравка Маринова - на 37 години, които са се грижили за склада за взривни материали, 43-годишният Димитър Димитров, който е бил шофьор на камиона, превозвал чувалите с взривния материал, както и двамата докери Милен Илиев на 32 години и Страхил Минев - 33-годишен.

В памет на загиналите този петък (17-и март) в 13:00 часа пред паметната плоча, която се намира на сградата на Дирекция „Инспекция по труда“, ще бъдат поднесени цветя. Инициативата е на областния координатор на Регионалния съвет на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Боянка Димитрова и се реализира със съдействието на Областна администрация – Русе. В церемонията се предвижда да участват представители на държавната и местна власт, на синдикатите и работодателите.

Официалната статистика сочи, че броят на трудовите злополуки в региона през изминалата година е бил 136. От началото на тази година досега те са 31.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    1
    Русофила
    Чакаме "кинжала" за следващия. С тая политика нищо чудно .....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари