Утре в Русе ще почетат загиналите при трудови злополуки

0
Инициативата се организира от КНСБ в крайдунавския град
Инициативата се организира от КНСБ в крайдунавския град Снимка: БГНЕС / Архив

В памет на загиналите при трудови злополуки, представители на синдикати, работодатели, държавна и места власт ще положат цветя пред паметната плоча на сградата на Инспекцията по труда в Русе

Това ще се случи утре в 10.00 ч. Инициативата се организира от КНСБ в крайдунавския град, а на нея е предвидено да присъстват и представители на Областна администрация Русе.

Вече 20 години 28 април се отбелязва в повече от сто страни в света. Целта е повишаване на осведомеността и фокусиране на вниманието на обществеността върху мащаба на проблемите, свързани с осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд и намаляване на смъртните случаи и наранявания на работното място. Ангажираността и отговорното отношение на работодателите и на работещите за създаването и спазването на здравословни и безопасни условия на труд са единственият възможен път за трайното изграждане на глобална култура на превенция на трудови злополуки и професионални заболявания.

По данни на Международната организация на труда над 2,3 млн. смъртни инциденти и 300 млн. трудови злополуки, причиняващи наранявания, се регистрират ежегодно в световен мащаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари