Научите какво означават логотата на известни марки!

1

Винаги е интересно да се научи какво са имали предвид известните компании, когато са съдвали логото си. Логотиповете носят повече информация, отколкото очакваме и знаем. Оказва се, че всяка черта, дебелината й, цветовете играят крайно важна роля. 

Hyundai



Много хора са склонни да мислят, че логото на корейския конгломерат Hyundai идва от първата буква на името му и нищо повече. В действителност буквата Н символизира двама души, които се ръкуват (от едната страна е клиентът, от друга  представител на компанията).

Adidas


Името на известната верига магазини се образувало от имената на създателя им Адолф Даслер. Логото се е променяло неоднократно, но винаги е включвало в себе си трите ленти. В определени моменти те са били наклонени и са образували триъгълник, като планина. Това е символично изображение на препятствията, които са длъжни да преодоляват всички спортисти. 

Apple



Роб Янов, дизайнерът, измислил логото на Apple обяснява: «Купих си цяла чанта с ябълки, сложих ги в поднос и ги рисувах в продължение на една седмица, опитвайки се да опростя детайлите. Отхапването от плода беше част от експеримента и напълно случайно байт (bite се превежда като ухапване) се оказа компютърен термин".

Sony Vaio



Първите две букви от логото на  Sony Vaio предсавляват вълна, символизираща аналоговия сигнал, а последните две напомнят 1 и 0 — символ на цифровия сигнал. 

Amazon



На пръв поглед логото на Amazon не крие нищо необичайно, но то помага да се разкрие философията на бранда. Жълтата стрелка наподобява усмивка: Amazon.com иска клиентите да останат доволни. Стрелката също се свързва с буквите A и Z, намеквайки, че в този магазин има всичко - «от А до Я».

Toyota



Много хора сравняват логотипа на японската автомобилостроителна корпорация Toyota с главата на каубой с шапка. В действителност логото представлява стилизирано иглено ухо с промушен в него конец. Това е своеобразен намек за миналото на компанията, занимаваща се при създаването й с тъкачни станове. В логото обаче има и още една тайна: отделните му части съставляват буквите на думата Toyota.

Continental



Continental — производителят на автомобилни гуми. Една от тях можете да видите в първите две букви, които създават изображение на колелата в перспектива. 

Formula 1


Ако се загледате в празното пространство между буквите F и червените линии, можете да забележите числото 1. Логото предава чувството за скорост. 

Beats



Буквата В и червеният кръг около логото на американския производител на аудиоизделия Вeats се позиционира като човек със слушалки.

Toblerone



Toblerone е компания за производството на шоколад от швейцарския град Берн. Наричат го още града на мечките. Именно затова Тoblerone са включили в своето лого силует на това животно.


BMW



Историяна на BMW е започнала с авиация, и логото на компанията остава вярно на своите корени. Въпреки мнението, че центърът на логото ВMW - това са перките на самолет в синьото небе, всъщност това е само фрагмент от знамето на Бавария. 

LG


Главният символ в логото на южнокорейския производител на електроника LG е стилизирано лице на усмихващ се човек. Съгласно официалното описание на бранда, тази композиция посочва стремежа на компанията да поддържа нормални човешки отношения с всички клиенти.  В същото време в мрежата много години логото на LG се сравнява с лицето на героя от компютърната игра Pac-Man.

Coca-Cola



Въпреки че е рядко явление, понякога скритият смисъл може да е случайно съвпадение. Така, в логото на Coca-Cola в пространството между буквите О и L може да бъде забелязан датския флаг. Компанията използвала това в своя полза по време на рекламната си кампания в Дания.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари