Все повече германски компании заявяват липса на нови поръчки

2
Сред доставчиците на услуги агенциите за подбор на персонал са сред най-засегнатите
Сред доставчиците на услуги агенциите за подбор на персонал са сред най-засегнатите

Сред доставчиците на услуги агенциите за подбор на персонал са сред най-засегнатите

Липсата на поръчки в производството все повече се превръща в бреме за германската икономика, съобщават от мюнхенския институт "Ифо" (ifo), цитирани от БТА.

През януари 36,9 на сто от производствените компании съобщават за липса на поръчки спрямо 36 на сто през октомври. Преди година делът беше едва 20,9 процента.

В сектора на услугите съотношението нараства от 29,3 на сто на 32,1 процента, се посочва още в анализа на "Ифо"

"Липсата на поръчки се влоши забележимо през последната година, заявиКлаус Волрабе, ръководител на проучванията в ifo. "Нещо повече, натрупаните поръчки намаляват."

В производството оплакванията от липса на поръчки са най-видими в енергоемките отрасли. В хартиената промишленост 53,9 на сто от предприятията декларират липса на нови заявки, в производството на основни метали тя е 53,3 на сто, а в химическата промишленост все още е 40,6 на сто.

Компаниите от хранително-вкусовата промишленост са по-малко засегнати, като едва 14,9 процента от тях декларират липса на нови поръчки.

Сред доставчиците на услуги агенциите за подбор на персонал са сред най-засегнатите като 54,6 на сто получават по-малко поръчки поради трудната икономическа ситуация.

В хотелиерството 38,6 на сто от фирмите отчитат липса на гости. Около една трета от анкетираните ИТ компании съобщават, че все още имат капацитет да поемат допълнителни поръчки. Консултантската индустрия е относително свободна от опасения за търсенето, като само 6,8 процента на сто от фирмите се оплакват от липса на заявки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари