Bloomberg: Чуждестранни компании започват възстановяването на Украйна

2
Фирми от Австрия, Германия и Турция вече са започнали работа
Фирми от Австрия, Германия и Турция вече са започнали работа Снимка: Игорь Маслов / РИА Новости

Фирми от Австрия, Германия и Турция вече са започнали работа

Чуждестранни компании започват да възстановяват инфраструктурата в Украйна. Както отбелязва Bloomberg, компании от Австрия, Германия и Турция вече са започнали работа.

Правителствата, изпълнителните директори и инвеститорите "заемат позиции в очакване на възстановяването", пише Bloomberg, цитирано от БГНЕС. Според агенцията все повече компании увеличават присъствието си в Украйна, очаквайки "по-големи инвестиционни възможности" след края на конфликта.

Агенцията смята, че като се има предвид откъде ще дойде помощта, американските и европейските компании "вероятно ще получат лъвския пай от договорите". Според агенцията турските фирми вече са започнали работа с надеждата, че "ще имат предимство, когато започне конкуренцията за големите договори". В момента те възстановяват мостове, пътища, доставят електрогенератори и мобилни болници.

Австрийски и германски компании планират да възстановят инфраструктурата и оръжейните заводи. Така например германският концерн Rheinmetall AG по-рано обяви плановете си да създаде предприятия в Украйна за производство на артилерийски боеприпаси с калибър 155 мм. Производителят на строителни материали Fixit открива производствен обект в Западна Украйна, а химическата компания Bayer AG инвестира в производството на семена. Дания отпусна 130 млн. долара за възстановяването на корабостроителен център в украинския град Николаев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    чичомиткобрат
    И каква е вероятността Русия да не ги унищожи моментално или още преди да са готови?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари