Най-големият кариерен форум гостува днес в Русе

0

21-ото издание на най-големия кариерен форум в страната „Национални дни на кариерата“ гостува днес в Русе

Учениците и студентите имат възможност за пряк контакт с 22 водещи фирми от страната. Форумът се провежда в Русе за петнайсета поредна година, като в национален план в инициативата са се включили над 150 компании, като очакванията са тази година от услугите на специалистите в сферата на човешките ресурси да са се възползвали близо 5000 души, търсещи си работа. На практика форумът осигурява връзката между завършващите и техните първи работодатели.

Сред гостите бе и заместник областният управител на Русе Людмил Христов. По негови думи форумът е най-разпознаваемият бранд сред работодатели и студенти, когато става дума за професионална реализация. Той благодари на управителя на „Джобтайгър“ Светлозар Петров за усилията и труда, които полага, за да може всички млади хора да имат възможността да се срещнат с потенциални работодатели. „Благодаря и на цялото академично ръководство на Русенския университет, че освен да подготвят своите студенти, те активно посредничат за връзката между младите хора и реалния бизнес“, каза още Христов и отчете и ролята на работодателите, че подават ръка на младите и амбициозни хора и открито заявяват позицията си. „Младите трябва да гледат на този форум като една възможност да представят себе си в най-добрата светлина. Не се страхувайте да се срещнете с потенциални работодатели, да разговаряте с тях и да задавате въпроси. По този начин вие ще можете да откриете най-доброто и подходящо работно място за вас. Не се страхувайте също така да започвате на по-ниско заплащане – така е в началото. Бъдете смели да се срещате с работодателите и да се явявате на интервюта. Трупайте опита сега, който ще ви позволи впоследствие да отстоявате авторитета и позициите си по отношение на възнаграждения“, допълни още Христов.

От своя страна Светлозар Петров отбеляза, че си сътрудничи отлично с кариерния център на Русенския университет. Той благодари и за подкрепата от страна на местна власт, тъй като тя е своеобразно признание, че не само форумът, но и университетът е важен.

На събитието присъстваха още заместник-ректорът по развитие, координация и продължаващо обучение проф д-р инж. Пламен Даскалов, както и доц. Калин Стоянов, който оглавява Центъра за кариерно развитие на учебното заведение.

Тази година за първи път експерти от Областната администрация представиха и възможностите за стаж в институцията. Очаквайте подробности малко по-късно.

Справка сочи, че над 48 000 души са започнали професионалния си път от „Национални дни на кариерата“, а форумът е спомогнал за професионалното развитие на стотици експерти в различни сфери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари