Натурална напитка при задържане на вода в организма

1
Как да си приготвите домашна напитка с диуретичен ефект
Как да си приготвите домашна напитка с диуретичен ефект

Как да си приготвите домашна напитка с диуретичен ефект

Задържането на вода в организма може да предизвика подуване на крайниците, лицето, торбички под очите.

Но освен естетичните несъвършенства, задържането на вода предизвиква и по-сериозни здравословни проблеми, като високо кръвно налягане, затруднена функция на сърцето, бъбреците, задържане на токсини, поява на целулит, възпаления по кожата, нарушена обмяна на веществата и напълняване.

Сред причините за задържане на вода и подуване могат да са прекаленото количество сол в храната, алкохолът, горещината през лятото, хормонален дисбаланс в тялото или здравословни проблеми с отделителната система, пикочните пътища, бъбреците.

Каквато и да е причината е важно излишната вода да бъде изведена от организма. За целта можете да опитате една прекрасна напитка с изцяло натурални съставки, която има много добри отводняващи свойства, съветват от "Аз - жената".

Какво ви трябва, за да си приготвите натурален диуретик вкъщи?

  • 1 връзка магданоз;
  • 150 г моркови;
  • 1 портокал;
  • Половин лимон;
  • 1 супена лъжица ленено семе;
  • 200 мл вода.

Изцедете сока от цитрусовите плодове. Прехвърлете в блендер и добавете магданоза, морковите, водата и лененото семе. Пасирайте всичко, докато се получи хомогенна смес. Ако се налага, добавете още вода.

Най-добре е да изпиете напитката веднага, за да се възползвате от безценните ѝ съставки, които губят действието си, ако престоят дълго.

Препоръчително е да пиете по една чаша от тази прекрасна смес всяка сутрин за най-добри резултати в извеждането на излишните течности от организма.

Напитката има и свойството да понижава кръвната захар и холестерола, което носи допълнителни ползи в превенцията и контрола на сърдечносъдовите заболявания и диабета.

Съставките в тази напитка имат мощни антиоксидантни свойства, което намалява възпаленията в тялото, контролира стреса, предпазва от хронични и възпалителни заболявания.

*Внимание! Статията е информативна. Ако имате проблем със задържането на вода, консултирайте се с лекар, който да определи причината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари