Настимир Ананиев: Няма как 63-ма депутати да държат всичко в ръцете си

0
Отлагане на ротацията е притеснително, защото това означава ГЕРБ да не искат Мария Габриел за премиер, каза депутатът от ПП-ДБ
Отлагане на ротацията е притеснително, защото това означава ГЕРБ да не искат Мария Габриел за премиер, каза депутатът от ПП-ДБ Снимка: БНТ

Отлагане на ротацията е притеснително, защото това означава ГЕРБ да не искат Мария Габриел за премиер, каза депутатът от ПП-ДБ

Няма как 63-ма народни представители да държат всичко в ръцете си. Аз не вярвам, че ще има избори, тъй като е важно да се продължат политиките, които не са довършени - еврозоната, сухопътния Шенген - това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Настимир Ананиев, зам.-председател на ПГ на "ПП-ДБ".

"Когато има две основни сили, които подкрепят правителството, е нормално всяка една от тези сили да има достъп до външната политика. Досега имаше баланс - премиерът от ПП-ДБ, вицепремиерът от ГЕРБ-СДС. Добре е този баланс да се запази, външно министерство да остане в ПП-ДБ, а премиер да е Мария Габриел."

По думите му, това напрежение може би цели да повлияе на някакви преговори по какъв начин ще стане ротацията. Договореният начин на ротация е смяна на Денков с Габриел и евентуална промяна на някои министри - здравния министър, министъра на електронното управление, министъра на МВР.

"Надявам се нещата да се успокоят, да се приеме необходимостта от баланс. Денков и Габриел работят много добре в синхрон и няма нужда от Народното събрание да идва някакъв саботаж в това отношение. Ние държим на нашата позиция, смятаме, че е правилна и че трябва да продължи след март месец", каза Ананиев.

Отлагане на ротацията е притеснително, защото това означава ГЕРБ да не искат Мария Габриел за премиер, защото сега е нейният ред, коментира Настимир Ананиев и допълни, че би се радвал Денков да остане премиер, но е изненадващо такова предложение да идва от ГЕРБ:

"В една ситуация на "завладяна държава" ние от ПП-ДБ сме в тежка ситуация. Влезли сме в блатото, от което никой няма да излезе с бяла риза, наясно сме с това, ще бъде платена политическа цена, но трябва да се отпушат различни процеси. Малките промени правят малки цепнатини в огледалото на завладяната държава."

Според Ананиев, СОС е показал част от това огледало на завладяната държава. Оказало се е, че ГЕРБ контролират повечето групи, избрали са председател от ПП-ДБ и след това истинското мнозинство се е показало. Там ГЕРБ и БСП работят много добре заедно, както и с "Възраждане" и "Има такъв народ", допълни той:

"Така се вижда много по-отчетливо срещу какво сме се изправили и че това една тежка и трудна, дългосрочна битка."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари