Настаняват нуждаещи се семейства в чисто новите общински жилища в Русе

0
Всяко едно жилище е едно семейство, което получава подкрепа от Общината, заяви кметът на Русе
Всяко едно жилище е едно семейство, което получава подкрепа от Общината, заяви кметът на Русе Видео: Кис 13

Община Русе придоби 8 апартамента в новопостроена сграда на улица "6-ти Септември".

Жилищата са в напълно завършен вид и готови за експлоатация. От години община Русе провежда социална политика, чрез предоставяне на жилищни имоти за настаняване на нуждаещите се граждани, предава Кис 13.

Предвид факта, че материалната база е остаряла и не е обновявана, местната администрация провежда политика за увеличаване на жилищния фонд чрез сделки с терени, като заплащането на цената или част от нея се извършва с получаване на готови жилища.

Този процес започна октомври 2016 г. с едно решение на комисията по общинска собственост – за първи път, когато се дава имот, който е собственост на общината, да не се вземат просто пари, а да се вземе обезщетение – апартаменти. Това е била и моя идея като съветник много пъти и бях много щастлив, когато през 2016-а комисията се съгласи. И сега имам изключителното щастие да получа ключовете, което е материалният израз на усилията. А реалният резултат е, че община Русе увеличава за първи път от много години бройката на общинските жилища, които главоломно намаляха със събарянето на много къщи последните години“, сподели кметът Пенчо Милков.

"Всеки имот, всяко жилище е едно семейство, което получава подкрепа от общината. Такъв прецедент не е имало от много години и аз смятам, че това е правилната практика. Зависи и от инвеститора, защото навремето бяхме абсолютно уверени, че дружеството ще изпълни строителството, както и се случи“, каза още кметът.

8-те жилища, от които 7 едностайни и един двустаен апартамент, са в напълно завършен вид.

В тях при първа възможност ще бъдат настанени нуждаещи се семейства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари