8 нови общински жилища в Русе

6

Днес Община Русе, в лицето на кмета Пенчо Милков, получи осем броя жилища, готови за експлоатация, отговарящи на строителните норми и в напълно завършен вид, намиращи се в новопостроена жилищна сграда на ул.“Шести септември“ Nr.56 в гр.Русе.

От години община Русе провежда социална политика, чрез предоставяне на жилищни имоти за настаняване на нуждаещите се граждани. Предвид факта, че материалната база на жилищните имоти е остаряла и не е обновявана, както чрез придобиване на нови имоти, така и чрез подобряване на битовите условия в съществуващите, общината провежда политика за увеличаване на жилищния фонд чрез извършване на сделки с терени, като заплащането на цената или част от нея се извършва с получаване на готови жилища, съобщиха от пресцентъра на Общината.

През 2016 г. в Община Русе се сформира комисия, която извършва проучване на имоти, частна общинска собственост, отредени за жилищно строителство и се стартира процедура за учредяване право на строеж срещу построяване на обособени самостоятелни обекти (жилища) върху незастроен поземлен имот, с площ 479 кв.м., с адрес гр. Русе, ул. „Шести септември“ №56 (на ъгъла с ул. „Неофит Бозвели“), като заплащането на цената да се извършва чрез придобиване в собственост на Община Русе на част от новопостроената сграда в размер на минимум 20% от разгънатата застроена площ (РЗП) на обекта.

С Решение №356, прието с протокол №14/20.10.2016 г. на Общински съвет Русе, е открита процедура за провеждане на публично оповестен присъствен конкурс за учредяване право на строеж за изграждане на седеметажна жилищна сграда с партерен обществено - обслужващ етаж, с обща разгъната застроена площ от 2 610 кв.м., на стойност 544 641,80 лв., платима реално като обезщетение чрез предоставяне в собственост на Община Русе на 8 самостоятелни обекти (жилища).

След проведения на 23.01.2017 г. публично оповестен конкурс, за спечелил конкурса е обявен „Дунав“ АД, представлявано от Изпълнителния директор Борислав Неделчев Панайотов.

На 28.02.2017 г. се сключва договор между Община Русе и „Дунав“ АД за учредяване право на строеж върху недвижимия имот.

С оглед уговореното в договора „Дунав“ АД прехвърля на община Русе 8 броя жилища в сградата, които са напълно готови за експлоатация, отговарящи на строителните норми и в напълно завършен вид.

На приемането на жилищата кметът Милков беше придружен от заместник-кмета по „Икономика, инвестиции и собственост“ Златомира Стефанова и заместник-кмета по „Устройство на територията“ Магдалина Илиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

 • 3
  14
  Швейк
  на бас, че етноса ще обсеби новите жилища, щото са бедни, многодетни, социално слаби, неграмотни, крадливи, пияндета, но пък карат БМВ-та, вдигат големи 3-дневни сватби, а ние сме глупаците за тях щото чрез общинката плащаме ние, които нямаме БМВ-та, не вдигаме сватби като техните, образовани сме и затова предлагам да се спрат тези порочни плащания, да се образоват, да се трудят и да си изкарват парите, да теглят жилищни кредити и да са наравно с нас пред закона и социалния отдел на общинката
 • 6
  13
  mmmm
  Пак ли безплатни жилища за мангалите ?! И ще ни тровят живота на всички, които живеем наоколо и сме си купили жилищата с труд и пот. Герберския електорат ще ни изгони от родината
 • 7
  12
  Сатър
  Нови апартаменти за циганите, браво! Хайде на Върбан родата да влиза.
 • 16
  11
  Rusenka
  Да сте чували за модерно стротелство с централно климатизиране и фотоволтаици на покрива? Така нареченото ви ново строителство е ново само по дата, но нищо съвременно няма в него!
 • 8
  10
  daskal
  Кой, кога, как и защо бе настанен като „крайно нуждаещ” се и как си купи апартамента за нула време? На много добра цена. Направо без пари. Готово е за прокурор. Лесно е за доказване.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Парадокс на карантината - колкото повече човек си стои у дома, толкова повече заприличва на бездомник.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари