Нарушенията на пътя рязко се увеличиха

1
Когато няма табели, мобилната камера отчита нарушител на всяка минута
Когато няма табели, мобилната камера отчита нарушител на всяка минута

След премахването на предупредителните знаци за камери на пътя, нарушителите се увеличиха.

Новите правила вече са в сила и предупредителни табели преди мобилните и стационарните камери няма.

От днес премахват пътните знаци, предупреждаващи за камери на пътя. Така шофьорите няма да знаят кога и къде ги снимат.

Проверка установи, че знаците преди стационарните камери не са демонтирани. От Пътна полиция прехвърлиха топката на общините и Агенция пътна инфраструктура. Иначе табели преди патрулките вече няма и резултатът е налице.

Високата скорост е сред основните причини за смъртта на пътя, сочат данните. Всеки месец, само в столицата нарушителите – любители на високите скорости, са над 3000.

Пътните полицаи очакват санкционираните драстично да се увеличат след като отпаднаха предупредителните табели. Дали това ще се случи предстои да видим.

Само 20 - 30% от данните, заснети от камерите за контрол на скоростта, се обработват. По този начин невероятно количество глоби за нару...

Околовръстното шосе в София е едно от местата, където се превишава скоростта. Проверка на bTV показа, че, когато няма табели, мобилната камера отчита нарушител на почти всяка минута, средно с 20 километра в час над разрешената.

И още една промяна от вчера – собствениците на автомобили ще носят отговорност, ако са предоставили колата си на неправоспособен, пиян или дрогиран шофьор, също така и ако автомобилът се управлява с над 50 километра в час над разрешеното в населено място. Тогава колата ще се спира от движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари