Намериха овъглената Ася, прегърнала двете си момченца

9

Часове продължило гасенето на пожара в ловешкото село Лисец, при което загинаха млада жена и двете й момченца.

Когато на сутринта пожарникарите успели да влязат в къщата, намерили майката, прегърнала дечицата си, научихме от БЛИЦ. Предполага се, че и тримата са умрели от задушаване.

"Ужасна, страшна трагедия. Бащата, който по времето на пожара е бил на работа, дойде пред къщата и само гледаше известно време, после започна да крещи, изпадна в несвяст. Наложи се да викнем линейка, за да му бият успокоителни, откараха го в болницата. Трагедията в селото ни е голяма. По-късно разбрахме, че докато майката и децата са умирали, в селото е починала още една младва жена, получила белодробна емболия, сега трябва да организираме няколко погребения", разказва кметът на селото Пламен Върбановски.
 
Той прекарал цялата нощ пред дома на семейството. Сигналът за пожара постъпил около два часа през нощта. Подал го бащата, на когото съпругата му ужасена се обадила, че има пожар. След това опитал отново да се свърже с нея, но било вече късно.
 
"Наблизо е имало съседи, те първи са дошли, но огънят е бил много голям и не могли да помогнат с нищо. Пожарникарите пристигнаха бързо, къщата гореше като факла, не можаха да спасят жената и децета. Когато загасиха вече пламъците, чак тогава влязоха, бяха даже с противогази, имаше много пушек, беше страшно. Трудно ги откриха телата. Страшна трагедия. Почнаха да гасят към два след полунощ, някъде към пет се потуши огънят, но продължаваше да пуши. Всичко приключи чак до към осем, девет часа", разказа още кметът на селото.
 
Ася и съпругът й Наско дошли да живеят в селото преди няколко години. Всички ги описват като добро семейство, което живеело бедно, но се грижело за децата си. По-голямото момченце - Алек било във втори клас, а братчето му - в предучилищна. Бащата издържал всички с работата си в хладилен завод.

На място в къщата все още се извършва оглед и няма категорична версия какво е причинило пожара. Според първоначалната информация вероятно се касае за нелеп инцидент заради късо съединение в един от монтираните климатици.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари