Дядото на спасените от пожар деца в София: Наркомани. Ето, до това води

0
Ангел Михайлов обвини родителите на внуците си
Ангел Михайлов обвини родителите на внуците си Видео: NOVA

Ангел Михайлов обвини родителите на внуците си

Две деца на 2 и 6 години попаднаха в капана на пожар, оставени сами в апартамент в столичния квартал "Люлин". Случаен минувач успява да ги измъкне, за щастие невредими.

В събота по обяд мъж вижда голо и босо дете на първия етаж на блока. "Помощ, помощ. Това беше единственото нещо, което чух през цялото време от него", казва мъжът, който ги спасил, пожелал да остане анонимен, цитиран от NOVA.

Първоначално не знаел, че в горящия апартамент има заклещено друго 2-годишно дете. Без да подозира какво се случва, мъжът влиза да помогне. В огнения ад успява да се ориентира къде е момчето по писъците му.

"Влязох в стаята имаше много дим и пламъци. Пипнах ръчичка и успях да го издърпам. Детето, което извадих беше чисто голо", посочва той.

На място пристигат линейка и пожарна за около 10 минути. Децата били в добро състояние. "Малкото детенце беше притеснено, че нямат вече къща, дано се намери решение за това нещо. Голямото всъщност беше това, а малкото детенце казваше пари и сочи към пожара", разказва мъжът.

Анонимният свидетел твърди, че децата на 2 и 6 г. редовно са оставяни безнадзорно. Дядото е трябвало да се грижи за децата. "Не съм ги гледал. Аз бях на работа, ходих да им взема закуска и през това време е станала белята. И аз излязох за работа, и баща им излезе за работа. Какво направиха, какво стана - те не могат и да ми кажат", посочва Ангел Михайлов, дядо на децата. Той обвини родителите - "Наркомани. Ето, до това води".

Часове след инцидента приятели и близки на семейството отидоха, за да почистят това, което е останало след пожара. Жилището на младото семейство е заринато с боклуци. "Психологичните отклонения от страна на майката доведоха до тук. Аз се опитах да ѝ помогна, но не успях", допълва дядото на децата.

Това не е първият път, в който децата трябвало да бъдат спасявани. "И друг път съм виждал тези деца да се разхождат боси и голи по коридора. И съм виждал родителите им в по-различни състояния от повечето хора", посочва мъжът, който ги е спасил.

"Обичаме си децата. Гледаме ги. Голи, боси навън, то като е топло няма лошо", казва бащата на децата.

Причините за пожара тепърва ще се изясняват. Както и къде самотният баща ще живее с двете си деца. "Има приятели, които може да помогнат за начало. Ще видим и аз не знам още", посочи Ангел Михайлов, дядо на децата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Спонсор
    В ШВЕЦИЯ щяха да му ги отнемат и да ги дадат на АФРИКАНСКИ СЛАВЯ НИ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари