Накъде отиват цените на горивата?

1
Играта е ден за ден, коментира председателят на Българската петролна и газова асоциация
Играта е ден за ден, коментира председателят на Българската петролна и газова асоциация Видео: NOVA

Председателят на БПГА се надява да посрещнем септември с по-евтини бензин и дизел

Цените на горивата са с тенденция към успокояване в увеличението, дори намаляват. Това обясни в ефира на NOVA Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

Той обаче допълни, че все пак са нестабилни. „Играта е ден за ден. Надявам се да посрещнем септември с по-ниски цени от това, което имаме в средата на август”, каза Терзиев.

Относно обвиненията, че има политически чадър над сектора, той каза, че това е политическо говорене.

Терзиев каза, че през 2022 г. потреблението е по-слабо спрямо 2021 г.

Очаквам потреблението да се свие в следващите месеци, особено при физическите лица. Това е тенденция от много месеци - общо взето сме похарчили парите за забавления в летните месеци. След това се усеща стагнация по нашите обекти”, коментира Терзиев.

Той очаква тежка зима в енергийно отношение.

Чух, че спират изцяло „Северен поток” за профилактика. Тези профилактики станаха много чести. В началото на отоплителния сезон това ще се отрази неблагоприятно и на горивата. Ние сме една от алтернативите, която може да покрие до известна степен липсата или високата цена на природния газ, с нашите фосилни горива от нефтената индустрия. Така че – ръка за ръка с политиците, тъй като по всичко личи, че зимата няма да е лесна”, коментира Терзиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари